05.02.2015
Aizvadītā gada nogalē Spilva pabeidza pasterizācijas tuneļa investīciju projekta īstenošanu, kurā ieguldīti 375 000 eiro. Darbu ir sācis pasterizācijas tunelis jeb termotunelis, kas uzņēmumam ļauj palielināt pasterizēšanas jaudu par 50%. Kopš 2015. gada sākuma un turpmāk visas Spilvā ražotās tomātu mērces tiek pagatavotas bez konservantiem.
“Pasterizācijas tuneļa projekta īstenošana prasīja vairāk nekā pusgadu. Bija nepieciešama tehnoloģiskā procesa izstrāde, telpu plānošana un pielāgošana, komunikāciju piesaiste. Esam mainījuši visu tomātu mērču ražošanas tehnoloģisko procesu, un kopš šī gada sākuma pilnīgi visas Spilvā ražotās tomātu mērces ir bez konservantiem,” informē Spilvas ražošanas direktore Egita Bērziņa.
Pasterizācijas tuneli paredzēts izmantot galvenokārt tomātu mērču termiskai apstrādei. Citu produktu pasterizēšanai tiek lietotas līdzšinējās tehnoloģijas – termiska apstrāde autoklāvā. Līdz ar Spilvas iekārtu parka papildināšanu ar termotuneli pieaug kā uzņēmuma pasterizēšanas jauda, tā arī – to produktu apjoms, kuros nav konservantu.
“Pasterizācijas tuneļa projekta īstenošanu veicināja pircēju prasību pieaugums attiecībā uz produkta sastāvu. Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk interesējas par produktiem bez konservantiem. Nenoliedzami cilvēku interese un prasības ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas liek uzņēmumam un produktam attīstīties,” skaidro Spilvas ražošanas direktore.