ĪPAŠĀ SIĻĶE KAŽOKĀ

Brīdī, kad sakārojas kaut kas kreptīgs un tradicionāls, siļķe kažokā būs lieliska izvēle, lai arī tās pagatavošana ir laikietilpīga. Piedāvājam saglabāt šo klasisko recepti!

 

SASTĀVDAĻAS (aptuveni 8-10 ēdājiem):

  • 400 g mazsālītas siļķes (var arī sālītas, pēc paša ieskatiem)
  • 2 sīpoli
  • 8 ar visu mizu novārīti kartupeļi
  • 1 burciņa Spilva marinētu biešu(sarīvētas)
  • 6 cieti vārītas olas
  • 5 ar visu mizu novārīti burkāni
  • Spilva 4 sezonu majonēze
  • Skābais krējums
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas.

PAGATAVOŠANA:

  1. Siļķu fileju sagriež smalkos gabaliņos.
  2. Kartupeļus un burkānus nomizo, olas noloba. Visu sagriež kubiņos vai sarīvē, katru savā traukā. Sīpolus nomizo un smalki sakapā. Rīvētajām bietēm notecina šķidrumu.
  3. Sajauc mērcei krējumu ar majonēzi, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  4. Ņem trauku, kurā kārto salātus. Sāk ar kartupeļiem, pa virsu bagātīgi klāj mērci. Pēc tam kārtās liekami burkāni, mērce, siļķe, sīpoli un vēlreiz mērce, bietes, mērce un visam pa virsu – rīvēta ola.
  5. Ļauj vismaz stundu garšām savilkties, bet vislabāk garšos tad, ja salāti nostāvēs nakti.

Jaunākās receptes

SIERA SALĀTU GROZIŅI

Izmēģini Spilva majonēzi, pagatavojot siera salātu groziņus.   SASTĀVDAĻAS: Siers Vārīti burkāni Olas Ķiploki Spilva

AUKSTĀ ZUPA

Kurš gan vēlas karstā laikā stāvēt pie plīts? – Labāk pagatavo auksto zupu! Izmēģini Spilva

KARAMEĻU LEDUS KAFIJA

Ledus kafija labi iet kopā ar karameļu mērci. Mmm.. īsts vasaras gardums! SASTĀVDAĻAS: Auksts piens