Matje siļķe tiek izturēta citādāk nekā citas Abba siļķes. Šī siļķe tiek iztīrīta jau uz zvejas kuģa klāja – tai novelk ādu, izņem galveno asaku un ķidas, nogriež galvu, bet asti un aizkuņģa dziedzeri – atstāj. Dziedzeris nepieciešams, jo tas turpina izstrādāt enzīmus, kas vajadzīgi gatavināšanas procesā. Tad siļķes sasāla un nogatavina. Siļķes ir skaistos fileju gabaliņos, bez asakām un ādas.
Abba siļķes pagatavošanas tradīcijas ir koptas gadsimtu gaitā jau kopš 1838. gada. Abba siļķes tiek zvejotas laika periodā no augusta līdz oktobrim, kad siļķēs ir no 16-18% tauku, kas ir augsts dabīgā Omega-3 avots.
Produkts tiek fasēts 200 g iepakojumā. Derīguma termiņš: 10 mēneši.
Nozveja: siļķe (Clupea harengus) – Norvēģu jūra, Ziemeļjūra.
100 g produkta satur: enerģētiskā vērtība – 850 kJ (200 kcal); 21 g ogļhidrātu (no tiem – 19 g cukuru); 9,5 g olbaltumvielu; 6,7 g sāls; 11 g tauku (no tiem: 2,5 g piesātināto taukskābju; 6 g mononepiesātināto taukskābju; 2,5 g polinepiesātināto taukskābju; 2 g Omega-3 taukskābju; 1,7 g EPA+DHA no zivīm).