Siļķe sīpolu marinādē ar dzērvenēm ir populārāka garša gan Skandināvijā, gan Latvijā. Siļķes filejas gabaliņi marinēti tradicionālā marinādē ar sīpoliem, smaržīgajiem pipariem un dzērvenēm.
Abba siļķes pagatavošanas tradīcijas ir koptas gadsimtu gaitā jau kopš 1838. gada. Abba siļķes tiek zvejotas laika periodā no augusta līdz oktobrim, kad siļķēs ir no 16-18% tauku, kas ir augsts dabīgā Omega-3 avots. Izsmalcināta garša, ko izvēlas Zviedrijas karaļnams.
Produkts tiek fasēts 0,32 l un 0,53 l stikla burciņās. Derīguma termiņš: 10 mēneši.
Nozveja: siļķe (Clupea harengus) – Norvēģu jūra, Ziemeļjūra.
100 g produkta satur: enerģētiskā vērtība – 900 kJ (220 kcal); 23 g ogļhidrātu (no tiem – 17 g cukuru); 9 g olbaltumvielu; 2,8 g sāls; 10 g tauku (no tiem: 2,5 g piesātināto taukskābju; 5,5 g mononepiesātināto taukskābju; 2 g polinepiesātināto taukskābju; 2 g Omega-3 taukskābju; 1,7 g EPA+DHA no zivīm).