Spilva Baklažānu lazanja


*Recepte paredzēta 6–8 porcijām

3 vidēja lieluma baklažāni

2 burciņas “Spilva” tomātu mērces ar baziliku

2 iepakojumi rikotas siera

1 ola

sāls un pipari pēc garšas

2 mocarellas siera bumbas

50 g cietā siera

baziliks pasniegšanai

  1. Baklažānus sagriež 5 mm biezās šķēlēs, izkārto uz pannas un apkaisa ar sāli. Kad baklažāni izdalījuši sulu, tos nosusina ar papīra salveti, apgriež otrādi un izdara tāpat. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes 180 ºC temperatūrā.
  2. Pagatavo rikotas masu. Bļodā liek rikotas sieru, olu, sāli, piparus un pusi cietā siera. Samaisa.
  3. Cepamajā traukā izsmērē tomātu mērci. Tad liek izceptās baklažānu šķēles, virs tām izsmērē dažas karotes rikotas masas. Tad atkal izsmērē tomātu mērci, izkārto baklažānus un virs tiem izsmērē rikotu. Tā turpina, līdz trauks ir pilns.
  4. Virs pēdējās kārtas liek plucinātu mocarellu, pārkaisa pāri palikušo cieto sieru, un liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 45 minūtēm, līdz siers virskārtā izcepties zeltaini brūns.
  5. Dekorē ar baziliku, un pasniedz nedaudz padzisušu, lai to vieglāk sagriezt gabalos.

 

 

Spilvas katalogs

Kontakti

Zvaigžņu iela 1, Spilve
Babītes pag., LV-2101

Tālr.: +371 67063000
Fax: +371 67063005

Tālr. pasūtījumiem:
+371 67063011; +371 67063015

Spilvas veikals: +371 29167952

Visi kontakti