Plucinātas cūkgaļas burgers ar BBQ mērci

*Recepte paredzēta 4 porcijām

  1. Gaļu vislabāk iemarinēt iepriekšējā dienā. Gaļas gabalu apviļā garšvielās, apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj marinēties uz 2 stundām vai uz nakti.
  2. Gaļu liek cepamajā traukā, pielej ābolu sulu, trauku nosedz ar foliju, un gaļu cep 150 ºC temperatūrā 2 stundas. Pēc tam noņem foliju, apgriež gaļu otrādi un cep vēl 1 stundu.
  3. Gaļu saplucina ar dakšām, pievieno 200 g BBQ mērces un samaisa.
  4. Pagatavo salātus. Bļodā liek smalki sagrieztus kāpostus, ābolu un sarīvētu burkānu. Pievieno majonēzi, sinepes, laima sulu, un visu kārtīgi samaisa.
  5. Uz grila vai pannas uzsilda burgeru maizītes no augšas un apakšas.
  6. Maizītes apakšai uzsmērē BBQ mērci, liek plucināto cūkgaļu, tad salātus, marinētu gurķu šķēles, un noslēdz ar maizīti, kas apsmērēta no apakšas ar BBQ mērci.GAĻAI:
    1 kg cūkgaļas lāpstiņas bez kaula un ādas
    2 tējkarotes brūnā cukura
    1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
    ½ tējkarotes asās paprikas pulvera
    1 tējkarote ķiploku pulvera
    ½ tējkarotes maltu piparu
    1 tējkarote sāls
    100 ml ābolu sulas

    SALĀTIEM:
    ½ jaunā kāposta
    ½ sarkanā kāposta
    1 ābols
    1 burkāns
    4 ēdamkarotes majonēzes
    2 tējkarotes sinepju
    1 laims

    BURGERAM:
    4 brioša maizītes
    “Spilva” BBQ mērce ar medu
    “Spilva” marinēti gurķi šķēlēs

 

Spilvas katalogs

Kontakti

Zvaigžņu iela 1, Spilve
Babītes pag., LV-2101

Tālr.: +371 67063000
Fax: +371 67063005

Tālr. pasūtījumiem:
+371 67063011; +371 67063015

Spilvas veikals: +371 29167952

Visi kontakti