Plānās pankūkas ar pankūku ievārījumu un ābolu, persiku biezeni
150 g kviešu milti
3 gb sakultas olas
2 tk. cukurs
šķipsniņa sāls
375 ml piens
Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā un cep pankūkas uz mazas uguns. Pasniedz siltu ar Spilvas Pankūku ievārījumu un Spilvas Ābolu persiku biezenīti.
Šokolādes suflē ar karstiem ķiršiem un šokolādes mērci
150 g sviests
150 g brūnais cukurs
4 gab olas
150 g kviešu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
200 g sakapāta brūnā šokolāde
Spilvas Šokolādes mērce
Spilvas Ķiršu deserts
Šokolādi, miltus, brūno cukuru, sviestu, olas sajauc viendabīgā masā. Sagatavoto masu ielej ietaukotās formiņās un cep 180ºC temperatūrā 50 minūtes.
Pasniedz siltu ar karstu Spilvas Ķiršu desertu un Spilvas Šokolādes mērci.
Gardais saldējums
1 porcijai nepieciešams: 2 -3 lodītes "Plombīra" saldējums
1 ēd.kr. Spilvas Meža ogu ievārījums
1 ēd.kr. Spilvas Aprikožu ievārījums
Piparmētru lapiņas
Saldējumu saliek saldējuma trauciņos. Katru porciju pārlej ar Meža ogu un Aprikožu ievārījumu un dekorē ar piparmētru lapiņām.
Ķiršu deserts ar putukrējumu
400g Spilvas Ķiršu deserts
200g putukrējuma
Ķiršu desertu saliek porciju trauciņos, kas izkaisīti ar cukuru. Pirms pasniegšanas dekorē ar putukrējuma micīti.
Saldējums ar Šokolādes mērci
1 porcijai nepieciešams: 2-3 lodītes saldējuma
2 ēd.kar. Spilvas Šokolādes mērce
1 tējkarot. sasmalcinātu riekstu
Saldējumu saliek saldējuma trauciņos. Katru porciju pārlej ar Šokolādes mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem grauzdētiem riekstiem.
Dzērveņu želeja
150 g Spilvas Dzērveņu sīrups
300 g ūdens
12 g želatīna
Uzkarsētam ūdenim pievieno Dzērveņu sīrupu un uzbriedinātu želatīnu, kuru maisot izšķīdina. Salej trauciņos un novieto vēsā vietā, lai sarec. Rotā ar putukrējumu.
Tāpat gatavo želeju no citiem Spilvas sīrupiem.
Augļu groziņi
Spilvas Aprikožu ievārījums
smilšu mīkla
putukrējums
augļi (pēc izvēles)
No smilšu mīklas pagatavo groziņus. Cep 240 C temperatūrā. Pilda ar Aprokožu ievārījumu, garnē ar saputotu putukrējumu un augļiem.