Ziņas

„Spilva” reaģē uz pieprasījuma pieaugumu pēc konservētiem dārzeņiem

16.09.2013

 

salat_cukin_mŠovasar un šoruden Spilvā iepirktie dārzeņi tiek novirzīti ne tikai Spilvas tradicionālo receptūru produktu, bet arī – Latvijas tirgū jaunu ēdienu un konservējumu pagatavošanai. Kā liecina pieredze, latvieši ēdiena izvēlē ir salīdzinoši konservatīvi, tomēr pakāpeniski ir gatavi eksperimentēt. Degustāciju kritiku ir izturējuši un pie gardēžiem dodas jauni ēdieni – „Latvijas lauku gurķi ar papriku”, „Cukīni salāti”, „Baklažāni Kaukāza gaumē”.

Pēdējo 20 gadu laikā latviešu ēšanas paradumi ir mainījušies salīdzinoši nedaudz, liecina Spilvas tehnologu pieredze. Tomēr ir notikušas izmaiņas, kuras uztveram ar domu, ka tā taču vienmēr ir bijis. „Mēs esam sākuši vairāk ēst dārzeņus, lietot olīveļļu ikdienā, iemācījušies pagatavot svaigos salātus ar dažādām mērcēm, novērtēt pūdētos sierus un izprast sauso vīnu vērtību. Tomēr „vidējais latvietis”, kas mitinās katrā no mums, nemēdz eksperimentēt ar lietām, ko nepazīst. Latvietim vairumā gadījumu uz galda jābūt „drošībai” – vienkāršam ēdienam ar atpazīstamu garšu,” uzkrātos novērojumus klāsta Māra Tamane, Spilvas Kvalitātes un jaunu produktu attīstības direktore.

Katrā pasaules ģeogrāfiskajā punktā ir savas ēšanas tradīcijas. Vieni „rij dzīvu uguni”, citi ēd rīsus un jēlas zivis vai gaļu, daži – hamburgerus vai gliemežus. Bet latvietis ēd savu nosacīti maigo, bez izteiktām garšvielām pagatavoto ēdienu. „Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumus zināmā mērā ietekmē citu valstu un kontinentu apmeklējumi. Ir cilvēki, kas ļoti iespaidojas no apmeklētās valsts, un, apzināti vai neapzināti, turpina gatavot tos ēdienus, kurus ir nobaudījuši ārvalstīs. Daži pēkšņi pārtop par veģetāriešiem un otrādi. To, ka garšu ģeogrāfija mainās un cilvēki vēlas arī netradicionālo virtuvi, liecina arī atvērto restorānu klāsts Latvijā. Līdzīgi ir ar latviešiem svešumā – daži no Latvijā ierastajiem pārtikas produktiem atsakās viegli un ātri atrod jaunus gardumus, bet liela daļa meklē veidus, kā sagādāt ierastos produktus no Latvijas – svētku reizēm vai pat ikdienai,” tā Spilvas Kvalitātes un jaunu produktu attīstības direktore.

Ņemot vērā Latvijas gardēžu specifiku Spilvas tehnologi izstrādā jaunus produktus, kuri jaunas garšas ienes pakāpeniski un salīdzinoši pietuvināti ierastam baudījumam. Tieši tādi produkti ir „Latvijas lauku gurķi ar papriku”, „Cukīni salāti” un „Baklažāni Kaukāza gaumē”.

Spilvas katalogs

Spilvas veikals

Kontakti

Zvaigžņu iela 1, Spilve
Babītes pag., LV-2101

Tālr.: +371 67063000
Fax: +371 67063005

Tālr. pasūtījumiem:
+371 67063011; +371 67063015

Visi kontakti