Ziņas

Visi „Spilvas” kečupi turpmāk bez konservantiem

11.12.2012

Ņemot vērā pircēju pieprasījumu, 2012. gada oktobrī Spilva ir mainījusi ražošanas tehnoloģiju, un arī stikla pudelēs pildītais kečups tiek ražots bez konservantiem. Atgādinām, ka jau no 2012. gada pirmās puses plastmasas pudelēs pildītais Spilvas kečups bija pieejams bez konservantiem. Tāpat no šī gada pilnībā visos Spilvas ābolu biezeņos nav atrodami aromatizētāji un krāsvielas, bet visos Babītes novada Spilvā ražotajos produktos nav vairs sastopams arī garšas pastiprinātājs – nātrija glutamāts.

„Viens no Spilvas produktu kvalitātes kritērijiem ir pircējiem drošu produktu ražošana. Tādēļ jaunu produktu izstrādē un līdzšinējo pilnveidošanā meklējam risinājumus patērētājiem arvien draudzīgāka produkta sastāva izstrādē. Pētām cilvēku vēlmes, tirgus tendences, pētījumus par dažādu vielu ietekmi uz veselību. Konservantu ietekme joprojām tiek pētīta, un viennozīmīgas atbildes nav, tomēr esam nolēmuši pilnībā atteikties no konservantiem Spilvas kečupos,” informē Spilvas Kvalitātes un jaunu produktu attīstības direktore Māra Tamane.

Produkta uzglabāšanas ilgums ir galvenais jautājums, kas jārisina, izņemot konservantus no produkta sastāva. „Produktiem bez konservantiem uzglabāšanas termiņš ir krietni vien īsāks, bet konservanti pagarina produkta lietošanas ilgumu, kas ir ļoti nozīmīgi patērētājiem, kuri atvērto burciņu vai pudelīti ilgstoši uzglabā ledusskapī. Lai saglabātu produktu uzglabāšanas laiku un nebūtu jāpievieno konservanti, tagad visi Spilvas kečupi tiek pasterizēti – papildu termiski apstrādāti,” skaidro Spilvas Kvalitātes un jaunu produktu attīstības direktore.

Tāpat vadoties no pasaulē arvien plašāk izraisītajām diskusijām par garšas pastiprinātāju, t. sk. nātrija glutamāta, iespējamo ietekmi uz cilvēku veselību, Spilva šī gada augustā ir pilnībā atteikusies no nātrija glutamāta Spilvā ražotajos produktos. „Cilvēki ir pieraduši pie izteiktiem aromātiem, stipras garšas un spilgtām krāsām, taču ne katrs termiski apstrādāts dārzenis vai auglis spēj atbilst šai prasībai. Attiecīgi nātrija glutamāts pastiprina produktu garšu un, saskaņā ar ekspertu atzinumiem, šī pārtikas piedeva nav kaitīga, ja tā lietota saprātīgās devās. Tomēr, sekojot pasaules tendencēm un rūpējoties par produkcijas veselīgumu, esam nolēmuši jau kopš augusta atteikties no nātrija glutamāta vispār visos Spilvā ražotajos produktos,” tā Māra Tamane.

„Protams, nātrija glutamāta izņemšana no sastāva ietekmē produkta garšu un krāsu, kas vairs nešķiet tik spilgta kā iepriekš. Taču esam pārliecināti, ka ilgtermiņā Spilvas produktu patērētāji novērtēs mūsu produktu dabīgo garšu, kas nav papildināta ar garšas pastiprinātājiem,” spriež Spilvas Kvalitātes un jaunu produktu attīstības direktore.

Tāpat Spilva 2011. un 2012. gadu gaitā ir pilnībā pārgājusi uz ābolu biezeņu ražošanu bez krāsvielām un aromatizētājiem. 2011. gadā Spilva uzsāka ražot ābolu biezeņus ar augļu-ogu piedevām, kuru sastāvā ir tikai vērtīgas sastāvdaļas, bet 2012. gada gaitā pilnībā ir pārveidoti un uzlaboti visi Spilvas ražotie ābolu biezeņi, atsakoties no krāsvielām un aromatizētājiem. „Tagad Spilvas ābolu biezeņos pilnībā dominē ābolu biezeņa krāsa un garša, pievienotos augļus un ogas atstājot otrajā plānā. Taču tāda ir dabīgā garša un krāsa. Ļoti ceram, ka ēdājiem jaunā koncepcija iepatiksies,” tā Māra Tamane.

Spilvas katalogs

Spilvas veikals

Kontakti

Zvaigžņu iela 1, Spilve
Babītes pag., LV-2101

Tālr.: +371 67063000
Fax: +371 67063005

Tālr. pasūtījumiem:
+371 67063011; +371 67063015

Visi kontakti