Padomi

Interesanti fakti par kečupu

Kečups radās 16.gadsimtā Ķīnā kā asa zivju mērce ar nosaukumu „Ke-Tsiap”. Rietumu valstīs tas tika ievests 17.gadsimtā.

Sākotnēji kečupam bija dažādi veidi un garšas – melleņu, citronu, vīnogu, banānu un  neviens no tiem nebija gatavots no tomātiem!

Kečupa pirmsākumos to lietoja kā zāles, jo tika uzskatīts, ka tomāti ir indīgi.

Kečupa recepte mūsdienu izpratnē – gatavots no tomātiem – pirmo reizi publicēta 1801.gadā ASV.

Pasaulē lielākā kečupa pudele atrodas ASV, Ilinoisas štatā. Tā ir uzcelta 1949.gadā un ir 5m un 18cm augsta.

Spilvas katalogs

Spilvas veikals

Kontakti

Zvaigžņu iela 1, Spilve
Babītes pag., LV-2101

Tālr.: +371 67063000
Fax: +371 67063005

Tālr. pasūtījumiem:
+371 67063011; +371 67063015

Visi kontakti