Salāti

Zaļo salātu, ķiršu tomātiņu salāti ar paipalu olām un Balzamiko mērci

Noskalo un sagriež tomātus, salātu lapas, kārto salātu traukā un pārlej ar Balzamiko mērci. Dekorē ar Paipalu olām.
 
 
Grieķa paplāte

Noskalo un sagriež tomātus, salātu lapas un gurķi. Dārzeņus sajauc piemērotā traukā, pievieno olīvas un ripiņās sagrieztu sarkano sīpolu. Pirms pasniegšanas pārlej ar Balzamiko mērci, dekorē ar valriekstiem un Fetaki siera gabaliņiem. Ar divām karotēm viegli iecilā. Pasniedz ar svaigu maizi.
 
 
Marinētu gurķu un kartupeļu salāti

300g  kartupeļu
300g  Spilvas Marinētu gurķu
200g  burkānu
1 neliels puravs
Spilvas Provansas majonēzes

Vārītus kartupeļus un burkānus sagriež kubiņos. Sasmalcina marinētus gurķus un puravus. Visam pievieno Provansas majonēzi un rūpīgi samaisa.
 
 
Svaigu dārzeņu salāti ar mājas sieru (4 porcijas)

70g   burkānu
80g   kāļu
60g   melno rutku
100g sarkanās paprikas
80 g  seleriju saknes
40g   pētersīļu saknes
300g mājas siera
300g Spilvas Ķiploku mērce
20g diļļu
20g pētersīļu
20g medus
1 citrons
sāls
cukurs

Nomazgātas un notīrītas saknes sarīvē skaidiņās. Lai mazinātu rutku sīvumu, pēc sarīvēšanas tos ieliek traukā ar vāciņu, pārkaisa ar cukuru, uzliek vāku, sakrata un ļauj pastāvēt 30 minūtes. Paprikai izņem sēklotni un sagriež daiviņās. Atsevišķā traucinā pagatavo mērci no Ķiploku mērces, zaļumiem, citronu sulas, medus, pievienojot nedaudz sāls. Tāpat atsevišķā trauciņā sajauc skaidiņās rīvētus burkānus ar mājas sieru. Kad tas paveiks, gar lēzena trauka malām liek burkānus ar mājas sieru, bet trauka vidū liek ar mērci sajauktus rutkus, pētersīļu saknes, seleriju saknes. Noslēgumā salātus pārklāj ar paprikas daiviņām, kāļiem un zaļumiem.
 
 
Siera salāti

200g siera (“Holandes” vai “Krievijas”)
2 vārīti burkāni
2 vārītas olas
ķiploks pēc izvēles
4 ēd.kar. Spilvas Brokastu majonēze

Burkānus un sieru sarīvē skaidiņās, olu sasmalcina. Ķiploku smalki sarīvē. Visu sajauc ar Spilvas Brokastu majonēzi. Rotā ar zaļumiem.
 
 
Avokado salāti

1 nogatavināts avokado
1/2 sarkanā sīpola
2 ķiršu tomātiņi
2 vārītas olas
100 g zaļumu
1/2 pudelīte Spilvas Salātu mērce
1/2 pudelīte Spilvas  Citronu mērce

Uz šķīvja kārto zaļumus, avokado šķēlītes, ķiršu tomātiņus un vārītas olas. Kārtojumu pārlej ar  Citronu mērci  un  Salātu mērci.
 
 
Pavasara salāti

2 olas
150 g  Spilvas zaļo zirnīšu
50 g puravu
50 g vārītu burkānu
100g Spilvas Provansas majonēze

Olas sasmalcina. Puravus un burkānus sagriež. Visu sajauc ar  Provanas majonēzi  un dekorē ar zaļumiem.
 

Šampinjonu pikantie salāti

150g  žāvēta šķiņķa
150g  Spilvas Marinēti gurķīši
100g  vārītu burkānu
150g  vārītu smalko makaronu
2 cieti vārītas olas
150g Spilvas Marinēti šampinjoni
Spilvas Provansas majonēze
garšvielas (malti melnie pipari un citas piedevas pēc izvēles)
zaļumi (pētersīļi, dilles)

Makaronus sālsūdenī novāra mīkstus, nokāš un atdzesē. Šķiņķi, gurķīšus, burkānus un olas sagriež kubiņos, šampinjonus sagriež šķēlītēs. Sagatavotiem produktiem pievieno Provansas majonēzi, garšvielas un samaisa. Rotā ar zaļumiem.

Spilvas katalogs

Spilvas veikals

Kontakti

Zvaigžņu iela 1, Spilve
Babītes pag., LV-2101

Tālr.: +371 67063000
Fax: +371 67063005

Tālr. pasūtījumiem:
+371 67063011; +371 67063015

Visi kontakti