Otrie ēdieni

Viltotā lazanja

No vārītiem kartupeļiem, pievienojot sviestu un mazliet arī saldo krējumu, pagatavo kartupeļu biezputru.  Ietaukotā termoizturīgā trauciņā vai dziļā cepeškrāsns pannā kārtās liek biezputru, tomātu šķēlītes, kūpinātu šķiņķi, saspiestu ķiploku, baziliku, timiānu, kā arī šķipsniņu sāls un piparus. Kārtojumu bagātīgi pārkaisa ar rīvētu sieru un liek cepties krāsnī 180°. Pasniedz kopā ar Spilvas Kartupeļu mērci.

 
Neptūna  uzkoda

Avokado (½) un mazas marinētas sēnītes (50 g) sagriež apetītelīgos gabaliņos. Pievieno attīrītas garneles (100 g), šķipsniņu sāls un piparu, kā arī svaigi spiestu citronu sulu. Dekorē ar dillītēm, olīvām un laima daiviņām. Pasniedz pārlietu ar Spilvas Tūkstoš salu mērci.

 
Apburtā siļķe

Vārītus, vēl kūpošus kartupeļus pārkaisa ar sasmalcinātām dillītēm. Pievieno strēmelītēs sagrieztas sālītas siļķes filejas un plānās ripiņās sagrieztus svaigus sīpolus. Pirms pasniegšanas siļķi pārlej ar Spilvas Gurķu mērci .
 
 
Špāsīgā vistiņa

Strēmelītēs sagrieztu vistas fileju (100 g) pēc pāris minūšu noturēšanas  mērcītē, kas pagatavota no eļļas, sojas un šķipsniņas sāls un piparu, apcep Wok pannā uz straujas uguns. Kad vista nedaudz jau apcepusies, pievieno sasmalcinātu sīpolu (1/3), cukini (1/3), sarkano papriku (1/3), puravu, šampinjonus (20 g) un mazas kukurūzas vālītes (3 gab). Kad visas sastāvdaļas jau ieguvušas zeltaini brūnu nokrāsu, pievieno Spilvas  Karri mērci , ko var izmantot vēlāk arī dekorēšanai. Pasniedz kopā ar rīsiem.
 
 
Vien` riktig cuciņ!

No Spilvas Steika mērces  (100 g), saspiestas ķiploka daiviņas, sīpola ripiņām, citrona sulas, lociņiem un sasmalcinātām dillītēm pagatavo marinādi cūkgaļas karbonādei (150 g). Pēc 2-3 stundām marinētā karbonāde ir gatava grillēšanai. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un Spilvas Steika mērci.

 
Pipariņš uz mēles

Apceptām burkānu un sīpolu ripiņām pievieno apceptas cūkgaļas (100 g) strēmelītes un ceptu maltu liellopa gaļu (100 g). Pievieno tomātu pastu un Spilvas ASIA Chilli mērci. Cep 2 minūtes. Pasniedz ar ceptām olām un  kartupeļiem, marinētiem gurķīšiem, aso pipariņu un kādu zaļumu.
 
 
Laša ziediņi

No konservēta laša (200 gr) šķēlītēm izveido rožu pumpuriem līdzīgus rullīšus. Vārītas sviesta pupiņas (200 g) sajauc ar smalki sagrieztu 1 dzelteno papriku, 1 tomātu, 1 sīpolu un plucinātām salātu lapām. Dekorē ar plānām sīpolu ripiņām, vārītas olas daiviņām, olīvām, diedzētiem graudiem un citām garšīgām smukumlietiņām. Pirms pasniegšanas pārlej ar Spilvas Asia Thai  mērci.
 
 
Donžuāna meistarstiķis

Saplucinātām dažāda veida salātu lapām pievieno lielos gabalos sagrieztus tomātus, gurķus un papriku. Piešauj šķipsniņu sāls un bagātīgi pārkaisa ar strēmelītēs sagrieztu žāvētas vistas fileju. Pirms pasniegšanas pārlej ar Spilvas Salātu mērci.
 
 
Zelta lasis

Ļoti biezās šķēlēs sagrieztu laša fileju (250 g) iemarinē Spilvas Citronu mērcē.  Pēc 30 min. lasi olīveļlā apcep uz pannas, atkal pārlejot ar Spilvas Citronu mērci  un nedaudz saldā krējuma. Piedevās pasniedz rīsus (250 g) un svaigus dārzeņus pēc izvēles – papriku, cukini, puķu kāpostus, protams, neaizmirstot arī svaiga laima daiviņu. Pirms pasniegšanas lasi pārkaisa ar svaigiem zaļumiņiem.
 
 
Baklažāni micītē

Ripiņās sagrieztu baklažānu izkārto uz ietaukotas cepeškrāsns pannas un bagātīgi apziež ar Spilvas Ķiploku mērci . Katrai ripiņai virsū akurāti uzliek tomātu šķēlīti, uzkaisa sāli, neskopojoties –  rīvētu sieru un zaļumus. Cep cepeškrāsnī, kamēr sieram izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Pasniedz kopā ar Spilvas Ķiploku mērci.

 
 

Spilvas katalogs

Spilvas veikals

Kontakti

Zvaigžņu iela 1, Spilve
Babītes pag., LV-2101

Tālr.: +371 67063000
Fax: +371 67063005

Tālr. pasūtījumiem:
+371 67063011; +371 67063015

Visi kontakti